Hoe maakt u uw website levendig?

Tegenwoordig is het hebben van een website essentieel voor een bedrijf. Een website zonder activiteit heeft geen nut. Voor content zorgen kan ingewikkeld zijn en daarom geven we u graag tips.

Waarom is het belangrijk om uw website actief te houden?

Het antwoord is simpel: omdat Google het leuk vindt! Een actieve website, een website waarop u regelmatig nieuwe inhoud aanbiedt, helpt u bij het optimaliseren van uw SEO. Een website die de inhoud niet vernieuwt, zal door zoekmachines van Google als “dood” worden beschouwd en zal zichtbaarheid verliezen.

Welke zijn de belangen?

Een website die vaak content toevoegt is geruststellend voor de bezoekers van de website. Geef uw bezoekers de indruk een bedrijf te zijn dat zich aanpast aan de moderne wereld en expert is in zijn vakgebied. Enerzijds is het een manier om nieuwe klanten te werven, anderzijds een proces om uw bestaande klanten te houden. Als uw bedrijf zijn apparatuur moderniseert of zijn productlijn uitbreidt, wacht dan niet langer en breng uw bezoekers op de hoogte.

Animatie moedigt de bezoekers aan om terug te komen en stelt u in staat community te creëren. Als uw inhoud relevant genoeg is en waarde overbrengt waarin de bezoeker zichzelf herkent, zal hij over uw website praten.

Welke middelen gebruiken?

Een rubriek

Besteedt een rubriek aan nieuwigheden, dat u “nieuws”, “nieuwigheden” of “actualiteit” noemt. Hoe dan ook, bezoekers moeten weet hebben dat dit een rubriek is dat leeft.

Hou een blog

Voeg een blog toe aan uw website, waar u artikels over uw sector kan publiceren.
Gebruik deze om uw nieuwe apparatuur te laten zien, om uw klanten op de hoogte te houden van nieuwe wetgeving of van wijzigingen in de standaarden bijvoorbeeld.

Verspreid uw publicaties op de sociale netwerken

Als u starter bent, adviseren wij u om eerst kennis te nemen van de sociale netwerken die voor u nuttig kunnen zijn. Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, enz. Detecteer de platforms waarop uw doelgroep aanwezig is. Richt uw communicatie vervolgens op maximaal twee platforms om uw strategie efficiënter te maken. Om uw werk te vergemakkelijken en om tijd te besparen, zijn er software en plug-ins(1) waarmee u informatie kan inplannen en automatisch kan laten verspreiden.

(1) Hootsuite; Buffer; Agora Pulse

Welke onderwerpen aan bod laten komen?

Welke onderwerpen aan bod laten komen?

Vreest u voor een schrijversblok? Welk onderwerp kan u aan bod laten komen? Hieronder geven wij u 6 gespreksonderwerpen.

1. Uw activiteiten

  • Neemt u binnenkort deel aan een beurs? Vertel uw bezoekers waar en wanneer u er zal zijn.
  • Uw bedrijf krijgt een nieuw certificaat, laat het weten.
  • Plaats er uw bedrijfsvideo.
  • Uw bedrijf viert binnenkort zijn 20-jarig jubileum, benadruk het.

2. Uw promoties

Black Friday, Belgian Friday, de winter- en zomersolden, er zijn momenten die u de mogelijkheid bieden om speciale aanbiedingen in de kijker te plaatsen. Uw bezoekers zullen blij zijn te weten dat ze van een korting kunnen genieten.  Laat geen kans voorbijgaan om uw bezoeker te converteren tot klant.

3. Belangrijke evenementen

Zelfs al heeft u geen rechtstreekse link met de sector, geniet van de glorie van grote evenementen. Denk aan evenementen zoals de inwerkingtreding van de GDPR, het WK of de nationale feestdag. Het zijn gelegenheden om uw bedrijf in de kijker te zetten.

4. Uw portfolio

Breng uw expertise naar voren door uw afgewerkte projecten te publiceren. Dit is een mogelijkheid om interesse te wekken van bezoekers die op zoek zijn naar een toekomstige samenwerking.

5. Getuigenissen

Als uw klanten tevreden zijn over uw producten of diensten, laat ze dan op uw website getuigen. Plaats er altijd een foto, een video of een screenshot van uw project bij.

6. Bied downloadbare inhoud aan

Trek bezoekers aan met downloadbare content. Dit kunnen bijvoorbeeld witboeken, podcasts, snelcursussen, achtergrondafbeeldingen of kalenders zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie