Internationale dag van de back-up van uw computergegevens

3D Render of Cloud Drive Icon

Heeft u uw belangrijke computerbestanden nog niet opgeslagen? Dan is nu het ideale moment aangebroken om dat eens te doen.

Het is moeilijk om de oorsprong van deze internationale dag te schetsen. Al was het wel reeds haar 7de verjaardag op zaterdag 31 maart 2018. Haar doel? De risico’s in de kijker zetten van het opslaan van gegevens op slechts één apparaat. Heeft u een computer, een telefoon of een tablet waarop u alles opslaat? Dan is het dringend tijd dat u een tweede kopie van uw persoonlijke documenten maakt op een ander medium zoals er zijn: de externe harde schijf, een USB stick of via een online hostingserver (cloud).

Een Back-up maken is simpel, maar wordt vaak vergeten.

“Ik ben al mijn gegevens kwijt”, een zin die we vaak horen. Pas als het onszelf overkomt, zien we de gevaren ervan in: “had ik alles maar opgeslagen”, is dan het enige wat we nog kunnen denken. Een verlies, diefstal of even onoplettend zijn… Deze kleine verrassingen zijn snel gebeurd en kunnen ertoe leiden dat u al uw gegevens verliest.

Voor particulieren hebben bestanden vaak een sentimentele waarde, maar hoe zit het met de bestanden van bedrijven? Hier gaat het over een economisch belang. Daarom is het voor hen zo belangrijk om een beveiligd computernetwerk te hebben. Stel u voor dat er zich een computeraanval voordoet. Als de gegevens van het bedrijf slecht geback-upt worden, weten we niet waar de aanval vandaan komt en hoe u uw gegevens kunt herstellen. Een goede back-up is ook noodzakelijk om te voorkomen dat het bedrijf zijn activiteiten moet pauzeren in geval van een ramp of falen.

Het verliezen van gegevens brengt ook een kost met zich mee, die elk jaar kan variëren, maar we mogen grof rekenen op meerdere miljoenen euro’s per jaar voor alle bedrijven in België. De oplossing? Zoals we eerder al vermeld hebben: externe harde schijf, USB stick of via een online hosting service. Daarnaast raden wij u aan om ook dit artikel te lezen: “5 manieren om een back-up te maken van uw bestanden”.

Een kleine samenvatting

Ontdek in onze tabel welke opslagmethoden voor u het meest interessant zijn:

Wat is het verschil tussen een externe- of een interne harde schijf

We onderscheiden twee verschillende soorten gegevens op de interne harde schijf van uw computer.

Diegene die het besturingssysteem en de programma’s omvat, en waarvan het verlies minder erg is. De programma’s kunnen namelijk gemakkelijk opnieuw geïnstalleerd worden. Dan heb je ook nog de schijf die de persoonlijke gegevens en mediabestanden opslaat. Het is duidelijk dat het belangrijker is om van deze schijf een back-up te nemen.

De externe harde schijf is een geweldige, compacte oplossing om gegevens te bewaren aan een lage prijs. Er zijn verschillende capaciteitsmogelijkheden voor een externe harde schijf, elk aangepast aan de noden van de particulier. Daarnaast is deze oplossing ook gemakkelijk te installeren, te déactiveren en mee te nemen.

Een back-up maken van gegevens is sinds het begin van het digitale tijdperk onmisbaar geworden. Het is daarom van essentieel belang om uw gegevens te bewaren om zo niets te verliezen.

Meer:

http://www.lefigaro.fr/secteur/high-tech/2016/03/31/32001-20160331ARTFIG00140-sauvegarder-ses-donnees-un-geste-simple-mais-neglige.php

https://www.materiel.net/minisites/guide-sauvegarde-de-donnees/si-je-suis-un-particulier.php#contenu_top

https://www.astuces-aide-informatique.info/175/sauvegarder-ses-donnees

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie