SEO

SEO (Search Engine Optimalisation) slaat op de technieken die gebruikt worden om de positie van een website te verbeteren in de natuurlijke resultaten van de zoekmachines.

Voor uw website stelt AFE een team aan e-marketing coördinatoren te uwer beschikking die deze technieken onder de knie hebben en die weten welke kernwoorden ze moeten gebruiken om een goede positie te bekomen.

SEO vs SEA

De termen zijn afkomstig uit de zoekmachinemarketing en hebben beiden betrekking op de plaatsing van websites op zoekmachines. SEO wordt gezien als een natuurlijke vorm van online marketing waarmee u uw online reputatie, uw vind- en uw zichtbaarheid kan verbeteren. Dat zal gebeuren door het plaatsen van geoptimaliseerde en relevante informatie op uw website.

De betalende vorm van deze digitale marketing noemen we SEA. Dankzij biedingen op trefwoorden kan u adverteren in een bepaalde zoekmachine. Hiermee vergroot u de kans om te verschijnen in de online zoekresultaten.

Er zit ook een verschil in de termijn waarop een campagne resultaten oplevert. SEO is een vorm van zoekmachinemarketing op lange termijn. SEA echter, werkt sneller dan SEO. Hoe meer u investeert, hoe vaker u zal verschijnen. Bij de natuurlijke optimalisatie zal het meer tijd nemen om resultaten te behalen.

SEO : laat u helpen door specialisten

Voor SEO marketing is het van groot belang dat u begrijpbare en originele teksten schrijft met de juiste sleutelwoorden. Op die manier staat uw website al een stapje dichter bij een goede ranking op de zoekmachines. Maar waarom zou u deze teksten zelf creëren als er zoveel gekwalificeerde copywriters in ons team zitten? Vertrouw op SWO om uw positie te verbeteren en uw website te optimaliseren.

On page en Off page optimalisatie

Er bestaan bepaalde vormen van natuurlijke optimalisatie:

On page optimalisatie slaat op de techniek die de verschillende elementen van een webpagina zo structureert om gevonden te worden door zoekmachines via zeer specifieke zoekwoorden of -zinnen en de optimalisatie van de opbouw van de website.

Off page optimalisatie of netlinking is de optimalisering van de populariteit van uw website. Dat gebeurt door u in te schrijven op de grootste externe websites, zoals een bedrijvengids, persberichtwebsites, etc.

Blijft het allemaal ingewikkelde materie voor u? Geen nood. Kijk wat SWO u te bieden heeft en breek uw hoofd niet langer over deze digitale marketingtechnieken.

SEO: de vier belangrijkste voordelen op een rijtje

 • Langetermijn: dankzij een goede SEO, zullen surfers de weg vinden naar jouw website gedurende heel zijn levensduur
 • U bereikt gericht uw doelpubliek
 • In tegenstelling tot SEA, is het mogelijk om met één tekst zichtbaar te zijn op meerdere platformen (bijvoorbeeld: op Yahoo, Bing en op Google).
 • Door aanwezig te zijn op zoekmachines, bewijst u aan uw klanten dat u een waardige speler bent op de mark

Tips voor SEO

 • Kies altijd één belangrijk onderwerp
 • Link voldoende naar de belangrijkste pagina’s van uw website
 • Gebruik ook kernwoorden in uw afbeeldingen
 • Maak regelmatig een update van uw website
 • Zorg ervoor dat andere websites ook naar u verwijzen
 • Gebruik niet teveel dezelfde kernwoorden. Een belangrijke term mag maar 6{7c181deb9bb50a79b0336254bdf36f88a6244440248b385fa2dd7de80092fe4b} van het totaal aantal woorden voorkomen
 • Zorg ervoor dat uw URL’s voor zich spreken

Heeft u moeilijkheden om deze tips om te zetten tot een website die perfect geoptimaliseerd is voor de zoekmachines? Doe dan een beroep op de specialisten van SWO!