Kom alles te weten over Google Adwords

Wilt u uw merk, product of dienst promoten om zo nieuwe klanten te verwerven? In dat geval kan Google Adwords een zeer effectieve tool zijn. Ontdek in dit artikel het voordeel van een Adwords-campagne voor uw bedrijf.

Waarvoor dient het programma Google Adwords?

Het eerste dat u moet weten over Google AdWords is dat het over SEA (Search Engine Advertising) gaat. Dat betekent dat het een betaalde vorm betreft, in tegenstelling tot SEO, waarbij de gebruikte zoekmachine niet betaald hoeft te worden.

In de praktijk laat Google bij een zoekopdracht zowel de natuurlijke resultaten (gratis) als de commerciële links (betaald) zien.

 

Hoe werkt een SEA-campagne?

Zoals eender welke SEA-campagne, vertrouwt Google Adwords op een biedsysteem met gedefinieerde zoekwoorden. Het principe is eenvoudig: elke adverteerder selecteert zoekwoorden die verband houden met zijn activiteit, waarna zijn diensten bovenaan of onderaan in de zoekresultaten van Google worden weergegeven.

Afhankelijk van de doelstellingen en het concurrentieniveau op de markt, kiest de adverteerder een maximum-CPC (cost per click) en verschillende targetingopties. De positie van uw advertentie op de pagina (1e positie, 2e positie, enz.) zal niet alleen afhangen van het veilingbedrag, maar ook van andere criteria zoals de kwaliteit van uw webpagina’s of de consistentie tussen de zoekwoorden en de advertenties.

In de loop van de tijd is het Google Adwords aanbod sterk gediversifieerd geworden en is het niet langer beperkt tot tekstadvertenties die zichtbaar zijn in de zoekmachineresultaten. Het is ook mogelijk om tekst- of grafische advertenties te vertonen op een groot aantal verschillende online platforms en websites. U bent zichtbaar op YouTube, Gmail, Google Afbeeldingen, Google Maps en alle websites die zich geregistreerd hebben als partnersites (Adsense-programma).

De voordelen van betaalde verwijzingen

  1. Als u een activiteit start en uw SEO is nog niet optimaal, kunt u met de SEA toch nog in de eerste zoekresultaten verschijnen
  2. Zelfs als u al in SEO aanwezig bent, verschijnt een betaalde zoekcampagne een tweede keer op de eerste pagina van Google en dat zorgt dus voor meer zichtbaarheid. U zult ook verschijnen op een heleboel andere websites
  3. Het maakt nauwkeurige targeting mogelijk door de exacte zoekwoorden te kiezen waarvoor u wilt verschijnen
  4. Ongeacht uw budget, kunt u een campagne maken en uitvoeren
  5. Het is mogelijk om de ROI van uw campagne nauwkeurig te meten met uiterst gedetailleerde rapportagetools

5 tips voor een geslaagde campagne

Controleer uw CPC (cost per click)

We hebben het over kost per klik wanneer de adverteerder besluit een bepaald bedrag te betalen wanneer men op zijn advertentie klikt. De winnende adverteerder betaald het minimumbedrag dat vereist is om een hogere positie te bereiken dan de volgende adverteerder. Een te hoge CPC leidt tot een snelle uitputting van uw dagbudget en dus tot minder zichtbaarheid.

Verbeter het kwaliteitsniveau van uw zoekwoorden

De kwaliteitsscore van uw zoekwoorden is een uiterst belangrijk criterium, omdat hierdoor de CPC-waarde wordt verlaagd die nodig is om de gewenste positie te bereiken. Op deze manier beloont Google consistente Adwords-campagnes die doorverwijzen naar websites van goede kwaliteit.

Denk dus eens aan:

  • De relevantie van de keuze van trefwoorden
  • De aantrekkelijkheid en consistentie van uw advertenties
  • De kwaliteit van de pagina’s waarnaar uw advertenties verwijzen

De structuur van de advertentie

Een advertentie bestaat uit een titel, een URL en extensies. Een advertentie kan meerdere extensies bevatten, dit zijn extra calls-to-action.

Zorg voor een nauwkeurige targeting

Volg uw campagne op op een regelmatige basis… En optimaliseer ze!

Een oplossing voorgesteld door SWO

SWO maakt op maat gemaakte campagnes met gesponsorde links die afgestemd zijn op uw bedrijfsbehoeften. Elke advertentie die gericht is op uw producten en/of services is afgestemd op de juiste bestemmingspagina’s. Dit zijn pagina’s waarnaar gebruikers worden geleid nadat ze op uw advertentie geklikt hebben.

Op onze website is er een klantensectie die u de mogelijkheid biedt om de volledige statistieken van uw campagnes in realtime te bekijken.

Ook interessant voor u:

https://blog.defimedia.be/expertise/google-adwords-quoi-pourquoi-comment/

https://www.anthedesign.fr/autour-du-web/google-adwords/

https://www.lafabriquedunet.fr/blog/creer-premiere-campagne-adwords/

http://elliptips.info/google-adwords-ce-quil-faut-savoir/

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie